O NATRUE certifikatu

Najtočniji pokazatelj kvalitete prirodne kozmetike upravo su neovisna priznanja kao što je NATRUE certifikat za prirodnu i organsku kozmetiku.

 

NATRUE izdaje neprofitna organizacija The International Natural and Organic Cosmetic Association sa sjedištem u Belgiji. Osnovana 2007. godine, organizacija je posvećena zaštiti i promociji prirodne i organske kozmetike diljem svijeta. Njihov je cilj podržati kvalitetu i korištenje prirodnih sirovina, a time i vidljivost proizvođača koji ispunjavaju najviše standarde kvalitete i integriteta u razvoju i izradi prirodne kozmetike.

NATRUE certifikat moguće je dobiti isključivo uz prolazak svih strogo propisanih kriterija i praćenje NATRUE standarda, ali i usklađivanje proizvodnog procesa. NATRUE standard je razvijen od strane NATRUE Scientific Committee Criteria and Label, periodično se revidira, razvija i usavršava.

 

Temeljni principi NATRUE certifikacije

  • dopušteni su isključivo prirodni sastojci organskog porijekla, sastojci derivirani iz biljnih izvora te bioidentični sastojci
  • isključeni su sastojci sintetičkog, odnosno umjetnog porijekla
  • isključena je voda kao prirodan sastojak kako se ne bi umjetno “pumpao” postotak prirodnih sastojaka u formulacijama
  • potiče se održivost u proizvodnji, korištenje reciklabilne ambalaže te dugoročna predanost kriterijima organizacije

Da bi certifikacija prepoznatljivim logotipom ženske siluete bila moguća, također je potrebno da barem 75% proizvoda iz predmetne kolekcije koju proizvođač želi certificirati, bude u skladu sa zahtjevima i standardom organizacije.

Certificirano prirodna kozmetika od 2014. godine

Od svojih samih početaka 1994. godine, Olival se u izradi kozmetike vodi za visokim standardima izrade i što čišćim, izvornijim sastojcima mahom lokalnog i regionalnog porijekla. Prvenstveno su to hranjiva ulja među kojima se ističe pionirska upotreba vječno omiljenog ulja smilja u izradi proizvoda za njegu.

Olival je NATRUE certifikat dobio 2014. godine, a ta je potvrda kvalitete bila prva u Hrvatskoj i regiji. Trenutno certifikat za prirodnu i organsku kozmetiku nosi 15 proizvoda za njegu lica i tijela iz kolekcije Smilje i 3 deo sticka. Nježnih formulacija bez umjetnih mirisa i bojila, mikroplastike, NATRUE certificirani proizvodi prvi su izbor za potpuno prirodnu njegu.