Od galenske manufakture do moderne proizvodnje

Sad već davne 1994. godine osnivačica Olivala, mr.pharm. Vlasta Pojatina pokrenula je malu galensku proizvodnju u prizemlju obiteljske kuće. Vođena tradicionalnim farmaceutskim formulacijama i inspirirana bogatstvom prirodnih sastojaka, započela je izradu originalnih kozmetičkih proizvoda.

I dan danas, našu kozmetiku proizvodimo vođeni istim žarom i ljubavlju. Osmišljavanje, formuliranje i proizvodnja Olival proizvoda odvija se u Hrvatskoj, u našem modernom proizvodnom pogonu u zapadnom dijelu Zagreba.

Znaš li...

Cjelokupan Olival asortiman broji više od 170 proizvoda za njegu lica, tijela i kose. Od već dobro poznate kolekcije Smilje, Čarobne i Professional kolekcije do prirodnih šampona i proizvoda za zaštitu od sunca, u našem asortimanu pronaći ćeš kvalitetnu kozmetiku za (doslovce) svaki tip kože, namjenu i potrebu.

Kvaliteta potvrđena certifikatima

Proizvodnja je usklađena s propisima Europske unije i u potpunosti odgovara najvišim standardima za kozmetiku. Proizvodi su certificirani prema ISO 22716 standardu koji garantira provođenje dobre proizvođačke prakse i jamči visoku kvalitetu proizvodnje, sljedivost i zdravstvenu ispravnost proizvoda. 

Ponosimo se i prvim NATRUE certifikatom za prirodnu kozmetiku u Hrvatskoj i regiji, kao i ECOCERT certifikatom kojim je potvrđena kvaliteta našeg proizvodnog procesa.

Ponešto za svakoga

Kroz godine, iskustvo, napredak proizvodnog procesa, rast Olivala, praćenje najnovijih saznanja i mogućnosti u razvoju kozmetičkih proizvoda, nastali su različiti koncepti kolekcija.

Danas se asortiman Olivala dijeli na prirodnu i konvencionalnu kozmetiku s visokim udjelom prirodnih sastojaka.

Širok spektar proizvoda za njegu kože lica, tijela i kose pruža lakoću odabira i adekvatan odgovor na gotovo sve zahtjeve i potrebe današnjih potrošača i tržišta, ponajviše vjernih kupaca Olivala.

Prirodno s pokrićem

Kao dio našeg prirodnog asortimana ponajviše se ističe kolekcija Smilje koja je još 2014. godine stekla prestižan i neovisan NATRUE certifikat za prirodnu kozmetiku. Certificirani su i prirodni tekući sapuni za ruke te deo stickovi, dok prirodne formulacije krase i prirodne šampone i Natural Defense repelente.

NATRUE je neovisna potvrda vrhunske kvalitete prirodne kozmetike koju izdaje The International Natural and Organic Cosmetic Association sa sjedištem u Belgiji.

  • Vjerujemo u to da briga o njezi kože i kose polazi od novih spoznaja i učenja koje nikad ne prestaje. Najnovija saznanja, važne informacije, detalje o rutinama, korištenju i kombiniranju proizvoda rado dijelimo u našim člancima.